Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Voortdurende cyberbewaking en respons door het NCSC

cyberdreigingen identificeren

Goed om te weten: het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) monitort continu, 24/7, om cyberaanvallen te anticiperen en hiertegen op te treden. Dit doet men door talrijke internetbronnen in de gaten te houden. Zo is het NCSC in staat om actuele cyberdreigingen te identificeren.

De NCSC beantwoordt vragen en handeltmeldingen af om het overall doel te bereiken: de digitale veiligheid van Nederland versterken en samen streven naar een beveiligde en evenwichtige digitale maatschappij.

Samenwerking door kennisuitwisseling

Door de kennis van het NCSC is men staat om snel en effectief te reageren op cybergevaren. Prioriteit is het minimaliseren van schade en adviseren over snel herstel. Als nationaal Computer Emergency Response Team (CERT) werkt men samen met vergelijkbare teams in het binnen- en buitenland.

Een incident rapporteren? 

Het NCSC is dag en nacht bereikbaar voor het rapporteren van cyberincidenten. Met het CERT voor de nationale overheid en essentiële infrastructuren, kunnen relevante organisaties hun meldingen richten aan cert@ncsc.nl.

Bron: NCSC

TechOne: ‘Nieuwe regelgeving zoals NIS2 wetgeving helpt om cybersecurity op de agenda van de directie te zetten’
Impact NIS2 vooral op directie, medewerkers en leveranciers
René van Etten, ThreadStone Cybersecurity: ‘Informatiebeveiliging is geen project, maar een proces!’
De NIS2 komt eraan: Tekort aan cybersecurity specialisten
Interview met Johan van Slooten, Director Cybersecurity & Risk management bij Hoffmann: ‘Laat cyberdreigingen niet het laatste woord hebben, neem zelf actie!’