Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Wegwijzer

Hulp nodig bij de naleving van de NIS2 richtlijnen? Op deze webpagina vind je een wegwijzer naar organisaties en experts in cybersecurity, die je kunnen helpen bij het voldoen aan de wet en het borgen van je digitale veiligheid. Samen maken we NIS2 eenvoudig.

Heb jij interesse om op deze wegwijzer te komen neem dan contact op.

Cybersecurity consultancy

BDO

Een robuust cybersecurity bedrijf en trusted NIS2 partner voor bedrijven.

CRANIUM

Een consultancy organisatie actief in NIS2 information security en privacy.

ValueTracks

Cybersecurity met de NIS2in@Box oplossing voor bedrijven.

Hunt & Hackett

Helpt bedrijven met het maken van een security roadmap gebaseerd op NIS2. Waar sta ik en waar zou ik moeten staan?

Beyond Ideas

NIS2, ISO27001 en NEN7510: uitleg, advies en implementatie voor ondernemers, investeerders, financiële dienstverleners en zorginstellingen.

Simac Cyber Security

Wij dragen bij aan uw digitale veiligheid door het maken van risico analyses, opstellen van security roadmap en incident respons plan.

Grant Thornton

Een passend antwoord op ieder cybersecurity vraagstuk, waarbij de ambitie van uw organisatie de mate cyberweerbaarheid bepaalt.

Ploum

Laat u informeren over compliance en cybersecurity. Onze cybersecurity advocaten beantwoorden al uw vragen graag.

Northwave Cyber Security

Met ons NIS2 GAP Assessment helpen we je bij een pragmatische roadmap en de vervolgstappen om in controle te blijven.

GTS Online

Wij geven zicht op kansen én bedreigingen in je digitale werkomgeving en ondersteunen met een pragmatische aanpak zodat je zelfstandig kunt werken aan een optimale én veilig digitale werkomgeving.

Datect

Met meer dan 20 jaar Cyber Security ervaring in het MKB weet Datect als geen ander wat erbij komt kijken om een veilige IT-omgeving te creëren.

Hoffmann

De (gedrags)specialisten van Hoffmann helpen uw organisatie en uw medewerkers blijvend weerbaar te maken tegen cyberrisico’s.

The S-Unit

Inzichten creëren door signaleren, informeren, adviseren en evalueren van kwetsbaarheden door middel van rapportages, overleg en cybercrisissimulatie

Aranea

Vooruitstrevende informatieveiligheid met een integrale aanpak. Wij bouwen bruggen tussen technologie, mensen en bedrijfsprocessen, bieden maatwerkadvies en hulp die de variërende context in diverse markten omarmt.

Helixis

Helixis geeft organisaties grip op informatiebeveiliging door het uitvoeren van assessments, het ontwikkelen van een security strategie en roadmap en de realisatie hiervan.

Perfect Day

Speciaal voor het mkb: betaalbare en begrijpelijke cyber security audits & oplossingen.

Nerium

Levert als enige in Nederland 24/7 Managed Detectie aan bedrijven inclusief een Incident Response retainer met een response tijd van 1 uur.

MMOX

MMOX is de grootste cyber risico dienstverlener voor het MKB. MMOX begeleidt ondernemers voor NIS2 van begin tot eind. Effectief, begrijpelijk en betaalbaar.

Perium

Perium biedt een laagdrempelig platform voor risicomanagement, passende maatregelen en een sterke PDCA-cyclus. Hiermee kun je effectief, efficiënt en aantoonbaar aan diverse normen en standaarden zoals onder andere de NIS2.

Pentesten / ethical hackers

CCV-Pentesten

Het keurmerk voor gekwalificeerde pentesters.

Zerocopter

Securityplatform en een ruim aanbod aan ethical hackers.

Hoffmann

De creatieve Hackers van Hoffmann voeren volgens de voorwaarden en eisen van het CCV keurmerk pentesten uit op uw ICT-infrastructuur.

The S-Unit

Specialist in het uitvoeren van pentesten om kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en mitigatieadvies te geven.

ThreadStone Cyber Security

Specialist in het uitvoeren van pentesten op applicaties, apps en infrastructuur (keurmerk CCV gecertificeerd). Sinds 2014 vertrouwd partner voor het digitaal beveiligen van uw (MKB-)organisatie.

BDO

Ervaren gecertificeerde Ethische Hackers testen uw IT omgeving met de nieuwste technieken, aantoonbaar conform wettelijk eisen.

Cybersecurity normen

ISO 27001

Internationale cybersecurity norm voornamelijk bedoeld voor grote bedrijven.

ISO 27002

Internationale cybersecurity norm voornamelijk bedoeld voor grote bedrijven.

NEN 7510

Nederlandse cybersecurity normering specifiek gemaakt voor de zorgsector.

NIS2 Quality Mark

Het beste keurmerk voor mkb-bedrijven die toeleverancier zijn van grote bedrijven die aan NIS2 moeten voldoen.

Cyra

Zet de eerste stappen naar een cyberweerbare onderneming. Breng je weerbaarheid in kaart.

NIS2 ondersteuning

Versterking

Zoek je voor je NIS2 project projectondersteuning? Versterking is een gespecialiseerd collectief van zzp’ers met verstand van cybersecurity die kunnen helpen.

BDO

Een scala aan cyberspecialisten die voornamelijk grotere mkb-bedrijven ondersteunen

Grant Thornton

Met ons NIS2 Readiness assessment krijgt u in korte tijd inzicht in uw actuele NIS2 gereedheidsniveau en geven wij concrete verbeterstappen.

Ploum

Een advocatenkantoor met specialisatie in cybersecuritywetgeving, waaronder de nieuwe NIS2.

Datect

Datect heeft een uniek programma ontwikkeld dat gericht is op het succesvol behalen van het NIS2 basis Keurmerk voor haar klanten.

PQR

De PQR NIS2 Readiness Assessment verschaft snel inzicht en verbeteracties en zal ons vervolgprogramma NIS2 compliance en de uitvoering regelen.

Telindus

De Telindus NIS2 readiness scan geeft inzicht waar je nu staat d.m.v. een gedetailleerde rapportage en praktische adviezen om te starten met implementeren van NIS2-maatregelen.

Ekco

Bij Ekco ben je verzekerd van de juiste expertise op het gebied van NIS2 om jouw digitale infrastructuur veerkrachtig en veilig te houden.

Techone

Techone is dé ICT-specialist voor ondernemend Nederland. Wij weten dat ondernemers het druk genoeg hebben met het runnen van hun onderneming. Daarom nemen wij een aantal essentiële zaken uit handen, en dat gaat verder dan enkel het leveren van hard- en software. De NIS2 wetgeving is daar een perfect voorbeeld van.

Scanning & tools

Guardian360

Specialisten in beveiliging van complexe iT-infrastructuren.

ThreadStone Cyber Security

Voor een totaalpakket aan cybersecurity maatregelen gericht op beleid, medewerkersbewustzijn en techniek. Sinds 2014 vertrouwd partner voor het digitaal beveiligen van uw (MKB-)organisatie.

Hunt & Hackett

Zorgt voor actieve detectie en response op uw bredere IT/OT netwerk.

Simac Cyber Security

Wij bewaken uw gehele digitale omgeving en grijpen in waar nodig door middel van onze detectie en incident respons diensten

Grant Thornton

CyberHunter is een managed detectie- en responsoplossing die uw organisatie realtime inzicht geeft in kwetsbaarheden in uw netwerk, systemen, applicaties, accounts en ongewenst menselijk gedrag om vervolgens samen uw cyberweerbaarheid te verhogen.

Lupasafe

Continue scanning van jouw medewerkers, IT en proces-risico´s in een altijd up-to-date dashboard. Begrijpelijke maandrapportage met aanbevelingen voor management, systeembeheer, websiteontwikkelaar en HR.

Northwave Cyber Security

Wij bieden een geïntegreerd 360º-benadering voor cybersecurity, bestaande uit risico gebaseerde oplossingen gedreven door Threat-Intel.

Eye Security

Totaalpakket voor cybersecurity. Haal het cyberrisico van je balans met Eye Security. 24/7 beschermd tegen digitale aanvallen door ervaren cyberexperts.

PQR

Het PQR-portfolio biedt een keten aan oplossingen tegen digitale aanvallen uitgevoerd door ervaren cyberexperts.

Outpost24

Outpost24 helpt CISO's en Cybersecurity teams sneller en slimmer te werken door prioriteit te geven aan de bedreigingen in de hele technology stack die er het meest toe doen, met één enkele oplossing.

Telindus

Specialist in veilige complexe IT-Infrastructuren zodat data en applicaties altijd beschikbaar zijn.

Ekco

Ontdek onze oplossingen die jouw bedrijfsnetwerk beschermen tegen digitale dreigingen, evenals incident response om snel en effectief te reageren op cyberaanvallen. Vertrouw op onze expertise om jouw IT-infrastructuur veilig en compliant te houden.

ESET

ESET levert beveiligingsoplossingen zoals 24/7 Security Monitoring en Response, geavanceerde anti-ransomware bescherming (XDR) en het beheer van het externe aanvalsoppervlak (EASM).

MindYourPass

MindYourPass maakt het gebruik van kwetsbare wachtwoorden binnen uw organisatie onmogelijk. Wij zetten alle online applicaties op de radar en maken alle wachtwoorden onkraakbaar. Zo houdt u cybercriminelen buiten de digitale deur.

MMOX

MMOX Smart is een all-in cyber oplossing voor MKB. Omdat u zelf geen cybersecurityspecialist kunt zijn, biedt MMOX de oplossing die u volledig ontzorgt. Effectief, begrijpelijk en betaalbaar.

Algemene tools / nieuws

Samen Digitaal Veilig nieuws

De plek waar vrijwel dagelijks nieuw NIS2 nieuws is te vinden.

NCSC

Nationaal Cyber Security Centrum

Digital Trust Center

CyberVeilig Check voor zzp en mkb.

DTC / CCV

Risicoklasseindeling digitale veiligheid.

Samen Digitaal Veilig

De website voor mkb-bedrijven en de NIS2 bedrijven om de toeleveringsketen te beveiligen.

MKB Cyber campus

Het 7-stappenmodel helpt je bij het verhogen van je digitale weerbaarheid.

The Cyber Partners

Cyber Governance Model voor bestuurders om key-assets te beheersen.

BIACS

De BIACS is voor organisaties die beschikken over operationele technologie en dat in orde willen brengen.