Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Pinewood organiseert Seminar NIS 2

In een tijd waarin digitale dreigingen steeds complexer en talrijker worden, is het belangrijk dat organisaties zich proactief voorbereiden op de nieuwe cybersecurityrichtlijn NIS2. Pinewood, een toonaangevende specialist in cybersecurity met 28 jaar ervaring, organiseert op 27 september een informatief seminar dat de impact van deze richtlijn op organisaties belicht.

Het evenement zal plaatsvinden op woensdag 27 september van 14:00 tot 16:30 uur in het hoofdkantoor van Pinewood in Delft. Het is gericht op een breed scala aan professionals, waaronder CEO’s, CISO’s, security officers en compliance officers. Tijdens het seminar delen deskundigen hun inzichten over de volgende thema’s:

  • Zorgplicht: de verantwoordelijkheid van organisaties om de veiligheid van hun toeleveringsketen te waarborgen.
  • Meldplicht: de vereisten met betrekking tot het melden van beveiligingsincidenten en datalekken.
  • Risicomanagement: hoe organisaties effectief risico’s kunnen beoordelen en beheren om zich te beschermen tegen cyberdreigingen.
  • Incidentmanagement: het ontwikkelen van een robuust incidentbeheerplan om snel en effectief te reageren op beveiligingsincidenten.

Tijdens het seminar zullen de sprekers niet alleen de theorie behandelen, maar ook concrete voorbeelden bespreken om de praktische impact voor diverse bedrijfstakken te verhelderen.

“De NIS 2-richtlijnen hebben betrekking op diverse industrieën en organisaties. Dit seminar is bedoeld om deelnemers bewust te maken van hun verplichtingen en hen te helpen zich voor te bereiden op de implementatie van de richtlijnen. We willen deelnemers in staat stellen om proactieve maatregelen te nemen ter versterking van hun cyberbeveiliging en om te voldoen aan de aankomende wetgeving,” aldus Sebastiaan Kors, CEO van Pinewood.

Bron: Pinewood.nl

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond