Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Investeer slim in cybersecurity en maak gebruik van subsidie

Ondernemers opgelet! Het Digital Trust Center (DTC) introduceert een tijdelijke subsidie voor kleine ondernemingen. In de maand oktober kun je tot 50% subsidie ontvangen om 10 essentiële cyberveiligheidsmaatregelen in je bedrijf te implementeren. 

Steun voor kleine bedrijven

Cybersecurity staat niet hoog op de prioriteitenlijst van kleine bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat 19% van de bedrijven met minder dan 10 medewerkers helemaal geen maatregelen neemt om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Om deze ondernemers te ondersteunen is eerder dit jaar de CyberVeilig Check voor zzp’ers en mkb’ers gelanceerd. Als aanvulling daarop komt het DTC nu met een subsidieregeling “Mijn Cyberweerbare Zaak.” 

Mijn Cyberweerbare Zaak

  • Ondernemers met 1 tot 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen. 
  • Alle maatregelen van de CyberVeilig Check komen in aanmerking. 
  • De subsidie bedraagt 50% van de aanschafwaarde en/of implementatiekosten, met een maximum van € 1.250

Investeer in maatregelen

Met de subsidie van “Mijn Cyberweerbare Zaak” kun je producten en/of diensten aanschaffen om de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf te versterken. Een hoge cyberweerbaarheid beschermt jouw IT-systemen beter tegen externe bedreigingen zoals cyberaanvallen. De 10 cybersecuritymaatregelen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd omvatten onder andere veilige netwerktoegang, wachtwoordmanagement, tweefactorauthenticatie (2FA), software-updates en antivirussoftware.

Wacht niet te lang!

Je kunt subsidie aanvragen vanaf 2 oktober 2023 om 9:00 uur tot en met 1 november 2023 om 17:00 uur. Wacht niet te lang, want het subsidiebudget is beperkt en wordt toegewezen op basis van volgorde van binnenkomst.

Bekijk hier de voorwaarden: https://www.digitaltrustcenter.nl/subsidieregeling-voor-kleine-bedrijven

 

‘Groeipad van cyberweerbaarheid via normen is essentieel voor het succes van de onderneming’ – Interview Juergen Mueller van CRANIUM
De IT-sector in transitie: 5 trends die de komende tijd vormgeven
Cyberweerbaarheid is voor veel Nederlandse organisaties nog altijd geen topprioriteit
Alarmerend: twintig procent van de Britse jongeren betrokken bij cybercriminaliteit
NIS2 wetgeving is pas het begin, er komen nog veel meer cyberwetten op ondernemers af