Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Investeer slim in cybersecurity en maak gebruik van subsidie

subsidieregeling kleine ondernemingen

Ondernemers opgelet! Het Digital Trust Center (DTC) introduceert een tijdelijke subsidie voor kleine ondernemingen. In de maand oktober kun je tot 50% subsidie ontvangen om 10 essentiële cyberveiligheidsmaatregelen in je bedrijf te implementeren. 

Steun voor kleine bedrijven

Cybersecurity staat niet hoog op de prioriteitenlijst van kleine bedrijven. Uit onderzoek blijkt dat 19% van de bedrijven met minder dan 10 medewerkers helemaal geen maatregelen neemt om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Om deze ondernemers te ondersteunen is eerder dit jaar de CyberVeilig Check voor zzp’ers en mkb’ers gelanceerd. Als aanvulling daarop komt het DTC nu met een subsidieregeling “Mijn Cyberweerbare Zaak.” 

Mijn Cyberweerbare Zaak

  • Ondernemers met 1 tot 50 werknemers en een jaaromzet van maximaal € 10 miljoen. 
  • Alle maatregelen van de CyberVeilig Check komen in aanmerking. 
  • De subsidie bedraagt 50% van de aanschafwaarde en/of implementatiekosten, met een maximum van € 1.250

Investeer in maatregelen

Met de subsidie van “Mijn Cyberweerbare Zaak” kun je producten en/of diensten aanschaffen om de cyberweerbaarheid van jouw bedrijf te versterken. Een hoge cyberweerbaarheid beschermt jouw IT-systemen beter tegen externe bedreigingen zoals cyberaanvallen. De 10 cybersecuritymaatregelen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd omvatten onder andere veilige netwerktoegang, wachtwoordmanagement, tweefactorauthenticatie (2FA), software-updates en antivirussoftware.

Wacht niet te lang!

Je kunt subsidie aanvragen vanaf 2 oktober 2023 om 9:00 uur tot en met 1 november 2023 om 17:00 uur. Wacht niet te lang, want het subsidiebudget is beperkt en wordt toegewezen op basis van volgorde van binnenkomst.

Bekijk hier de voorwaarden: https://www.digitaltrustcenter.nl/subsidieregeling-voor-kleine-bedrijven

 

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond