Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Gratis webinar over aankomende cybersecurity veranderingen op 16 januari

Terwijl Europa zich voorbereidt op de introductie van de nieuwe Network and Information Security Directive 2 (NIS2), nodigt een samenwerking van Samen Digitaal Veilig, Kiwa, BDO en Microsoft je uit voor een onmisbaar webinar op 16 januari 2024.

Dit webinar, genaamd “NIS2, wat komt er op ons af?”, belicht niet alleen de technische en organisatorische aspecten van NIS2, maar kijkt ook vanuit het perspectief van een onafhankelijke toezichthouder naar de nieuwe wetgeving.

Wat is NIS2?

NIS2 is een aanzienlijke stap vooruit in de Europese cybersecuritywetgeving en is gericht op het versterken van digitale weerbaarheid. Deze richtlijn die naar verwachting van kracht gaat in oktober 2024, zal organisaties dwingen tot striktere naleving van informatiebeveiliging en gegevensbescherming. Het omvat zowel essentiële als belangrijke dienstverleners, waaronder bepaalde sectoren van het mkb.

Het belang van NIS2

De komst van NIS2 is een directe reactie op het groeiende aantal cyberdreigingen, zoals hacks en ransomware-aanvallen. Het implementeren van de NIS2 richtlijn is essentieel voor het verbeteren van de digitale veiligheid en voor de vertrouwensrelaties met klanten en partners.

Voorbereiding op NIS2

Een succesvolle implementatie van NIS2 vereist een proactieve en op risico gebaseerde aanpak. Best practices zoals CIS v8 en ISO 27001 sluiten goed aan bij de vereisten van NIS2, met speciale nadruk op de rol van moderne cloudtechnologieën in het voldoen aan strikte veiligheidsnormen.

Webinar details

Dit gratis webinar biedt praktische handvatten om NIS2 compliant te worden en benadrukt de noodzaak van een doordachte voorbereiding op de veranderingen. Schrijf je nu in en zorg dat de organisatie klaar is voor de uitdagingen en kansen die NIS2 met zich meebrengt.

Datum & tijd: 16 januari 2024, 10:00 – 11:30 uur

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Begrip van NIS2 en de vereiste beveiligingsmaatregelen.
  • Omgaan met leveranciers en hun NIS2 verplichtingen.
  • Relevante certificeringen en hoe Microsoft-technologie kan helpen.

Inzichten: van technische details tot compliance en certificering, plus advies van onafhankelijke toezichthouders.

Meer informatie over het gratis webinar vind je hier. Je kunt je nu al registreren.

TechOne: ‘Nieuwe regelgeving zoals NIS2 wetgeving helpt om cybersecurity op de agenda van de directie te zetten’
Impact NIS2 vooral op directie, medewerkers en leveranciers
René van Etten, ThreadStone Cybersecurity: ‘Informatiebeveiliging is geen project, maar een proces!’
De NIS2 komt eraan: Tekort aan cybersecurity specialisten
Interview met Johan van Slooten, Director Cybersecurity & Risk management bij Hoffmann: ‘Laat cyberdreigingen niet het laatste woord hebben, neem zelf actie!’