Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Feestelijke wensen en een vooruitblik op digitale veiligheid in 2024

Namens het gehele Samen Digitaal Veilig team wensen wij jullie een feestelijke kerst en een inspirerend nieuwjaar toe! Dat deze dagen gevuld mogen zijn met gezelligheid, warmte en samenzijn met dierbaren.

Terwijl we gaan genieten van de feestdagen, willen we graag ook even stilstaan bij de spannende ontwikkelingen die ons te wachten staan in het komende jaar. Op 17 oktober 2024 treedt de NIS2 wetgeving in werking, een mijlpaal in onze gezamenlijke inspanningen voor digitale veiligheid.

In november hebben we met plezier en trots het NIS2 Quality Mark in ons platform ingebouwd. Het keurmerk is ontwikkelt voor en door brancheorganisaties en is geschikt voor mkb-bedrijven om hun digitale veiligheid te verbeteren. Het NIS2 Quality Mark kunnen bedrijven vervolgens laten zien aan hun vaak grotere leveranciers die NIS2 compliance gaan eisen. We weten dat de voorbereidingen voor velen nog moeten beginnen, en we staan klaar om jullie te begeleiden bij dit traject.

Het komende jaar wordt een periode van samenwerking en groei, waarin we gezamenlijk streven naar een sterke digitale beveiliging voor al onze aangesloten branches en bedrijven. We kijken ernaar uit om deze uitdagingen met jullie aan te gaan!

Voor meer informatie over de NIS2 wetgeving en het NIS2 Quality Mark verwijzen we je graag naar www.samendigitaalveilig.nl en www.nis2keurmerk.nl

Nederlandse overheid lanceert de Quickscan NIS2 richtlijn, helpt organisaties bij voorbereiding op nieuwe cyberwet
Nederland loopt achter op het gebied van innovatie bij cybersecurity. Dat is te lezen in het nieuwe boek: ‘Security Innovation Stories’.
Nomadische Honeypots: samen sterker tegen cyberdreiging
Verhoogd risico op cyberaanvallen tijdens piekmomenten van online shoppen
Cyber Security Event Claranet in teken NIS2