Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Cyber Security Event Claranet in teken NIS2

Dit jaar staat op het Cyber Security Event van Claranet, in samenwerking met het Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB), de NIS2 richtlijn centaal. Dat wordt onderstreept door het thema ‘NIS2 – nog een half jaar te gaan!’

Tijdens het event op 18 april is er speciale aandacht voor ketenverantwoordelijkheid en OT-security, twee essentiële onderwerpen voor de (maak)industrie. Ondanks een verwachte vertraging in de deadline van NIS2, benadrukt het event het belang van voorbereiding op deze aankomende wetgeving. Achteroverleunen en wachten is dus absoluut niet aan te raden.

Ketenverantwoordelijkheid en en OT-security

Het programma biedt een evenwichtige mix van algemene introductie tot NIS2 en specifieke informatie gericht op ketenverantwoordelijkheid en OT-security. Het doel is om praktische informatie en concrete stappen over NIS2 te delen zonder te verdiepen in technische of juridische details.

Sprekers zijn onder andere Community Manager van het CWB Lisette Oosterbosch over ketenverantwoordelijkheid en Jasper Wubben, Business Development Manager bij Fortinet, die de uitdagingen van OT-security zal bespreken. Een derde spreker wordt binnenkort aangekondigd.

(Bron: BeveiligingsWereld)

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond