Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Boost je cybersecurity met de Masterclass NIS2 in samenwerking met de Erasmus Universiteit

Cybersecuritybooster organiseert in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam de NIS2 Masterclass. Of de aankomende cyberwet NIS2 heel nieuw voor je is of dat je er al veel ervaring mee hebt, deze masterclass tilt je kennis en skills naar een hoger niveau.

Het beschermen van de online omgeving is voor bedrijven belangrijker dan ooit. Dit is precies waar de nieuwe NIS2 wet – die in oktober 2024 van kracht gaat – op inspeelt. Deze richtlijn zorgt ervoor dat niet alleen grote, maar ook kleinere bedrijven hun digitale veiligheid serieus nemen en weerbaar worden tegen cybercriminaliteit. De wet is van toepassing op meer dan 10.000 essentiële en belangrijke organisaties, inclusief hun directe toeleveranciers, veelal mkb-bedrijven.

Speciaal voor iedereen die met NIS2 te maken heeft organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam de NIS2 Masterclass. Hiermee verhoog je je kennis en vaardigheden rondom NIS2 en krijg je antwoord op vragen als: waarom is de NIS2 richtlijn er? Hoe implementeer je NIS 2? En hoe maak je je toeleveranciers op een slimme manier NIS 2 proof?

Meld je aan voor de sessie van 12 maart

Bernold Nieuwesteeg, gepromoveerd cybersecurity-expert, verbonden aan de Erasmus Universiteit, heeft hiervoor de krachten gebundeld met verschillende NIS 2 experts. Het resultaat? Een reeks praktijkgerichte lessen die je direct kunt toepassen in je organisatie. Zo leren kijkers van de Europarlementariër die NIS2 ontwierp, de toezichthouder die handhaaft en juridisch en operationeel experts die weten hoe je NIS 2 implementeert.

Er zijn verschillende onderdelen. Op 12 maart is er de CyberSecurityBooster #29 – Alles over het NIS2 Keurmerk met expert Daan Hoogendijk. Aanmelden voor deze webinar doe je hier. Je inschrijven voor Editie 3 van Masterclass NIS2 is mogelijk tot 15 maart en doe je hier.

Kennis van cybersecurity en NIS2 vergroten

De cursus biedt niet alleen inzicht in de NIS2 regelgeving, maar ook de kans om je netwerk uit te breiden via interactieve intervisiesessies. Na afronding ontvang je een certificaat dat jouw expertise in het vakgebied bevestigt. Of de NIS2 nu nog heel nieuw voor je is of dat je er al veel ervaring mee hebt, deze masterclass tilt je begrip en vaardigheden naar een hoger niveau.

Er zijn tienduizenden hackers en bedrijven zijn hun doelwit
Perfect Day: ‘Elk bedrijf loopt risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit’
Ketenzorgplicht NIS2 richtlijn raakt ruim 50.000 mkb-bedrijven
Bedrijven lopen risico om buitenlandse klanten kwijt te raken door NIS2 regelgeving
Zelfstandig ondernemers kunnen aan de slag met cybersecurity met 3 belangrijke video’s