Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Alarmerend: twintig procent van de Britse jongeren betrokken bij cybercriminaliteit

(Bron: Security.nl)

Volgens het National Crime Agency (NCA) is maar liefst twintig procent van de Britse jeugd tussen de tien en zestien jaar oud op een of andere manier betrokken bij cyberdelicten. De implicaties hiervan zijn verontrustend en onderstrepen de urgentie voor preventie.

Serieuze wettelijke consequenties

Jongeren staan vaak niet stil bij de langdurige impact die hun daden kunnen hebben, zoals arrestaties, strafbladen, het in beslag nemen van hun digitale apparatuur, en mogelijke beperkingen in hun educatieve en professionele toekomst. Ogenschijnlijk onschuldige activiteiten zoals het downloaden van illegale software of deelnemen aan DDoS-aanvallen kunnen serieuze wettelijke consequenties hebben.

Het NCA werkt aan het verhogen van het bewustzijn rondom deze problematiek met de “Cyber Choices”-campagne. Deze campagne is gericht op het informeren van jongeren over de risico’s en gevolgen van cybercriminaliteit en het aanmoedigen van hen om hun digitale vaardigheden op een legale en productieve wijze in te zetten.

Carrières in programmeren, gaming en cybersecurity

Paul Foster van de National Cyber Crime Unit benadrukt dat veel jongeren onbewust de wet overtreden en dat zij door de juiste keuzes te maken hun talenten ten goede kunnen inzetten. Het is een oproep aan de jeugd om hun digitale kennis en vaardigheden te kanaliseren naar carrières in programmeren, gaming en cybersecurity, waar hun vaardigheden waardevol en gewild zijn.

(Bron: Security.nl)

Er zijn tienduizenden hackers en bedrijven zijn hun doelwit
Perfect Day: ‘Elk bedrijf loopt risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit’
Ketenzorgplicht NIS2 richtlijn raakt ruim 50.000 mkb-bedrijven
Bedrijven lopen risico om buitenlandse klanten kwijt te raken door NIS2 regelgeving
Zelfstandig ondernemers kunnen aan de slag met cybersecurity met 3 belangrijke video’s