Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Alarmerend: twintig procent van de Britse jongeren betrokken bij cybercriminaliteit

(Bron: Security.nl)

Volgens het National Crime Agency (NCA) is maar liefst twintig procent van de Britse jeugd tussen de tien en zestien jaar oud op een of andere manier betrokken bij cyberdelicten. De implicaties hiervan zijn verontrustend en onderstrepen de urgentie voor preventie.

Serieuze wettelijke consequenties

Jongeren staan vaak niet stil bij de langdurige impact die hun daden kunnen hebben, zoals arrestaties, strafbladen, het in beslag nemen van hun digitale apparatuur, en mogelijke beperkingen in hun educatieve en professionele toekomst. Ogenschijnlijk onschuldige activiteiten zoals het downloaden van illegale software of deelnemen aan DDoS-aanvallen kunnen serieuze wettelijke consequenties hebben.

Het NCA werkt aan het verhogen van het bewustzijn rondom deze problematiek met de “Cyber Choices”-campagne. Deze campagne is gericht op het informeren van jongeren over de risico’s en gevolgen van cybercriminaliteit en het aanmoedigen van hen om hun digitale vaardigheden op een legale en productieve wijze in te zetten.

Carrières in programmeren, gaming en cybersecurity

Paul Foster van de National Cyber Crime Unit benadrukt dat veel jongeren onbewust de wet overtreden en dat zij door de juiste keuzes te maken hun talenten ten goede kunnen inzetten. Het is een oproep aan de jeugd om hun digitale kennis en vaardigheden te kanaliseren naar carrières in programmeren, gaming en cybersecurity, waar hun vaardigheden waardevol en gewild zijn.

(Bron: Security.nl)

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond