Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

NIS2: Deelnemer worden en alle NIS2 ondersteuning ontvangen

Word deelnemer en ontvang alle tools, voorbeelddocumenten en persoonlijke ondersteuning die je nodig hebt voor de NIS2. Dit pakket bevat tevens de mogelijkheid om het NIS2 Quality Mark te halen, het belangrijkste middel voor bedrijven om aan hun NIS2 klanten (vaak grote bedrijven) te laten zien dat ze veilig en volgens de NIS2 richtlijn werken.

Het pakket bevat:

 • Toegang tot maatregelenlijsten: alle maatregelen met bijbehorende vragen staan op volgorde in de online omgeving.
 • Persoonlijke opstartsessie: persoonlijke intake en uitleg van het platform in een 1-op-1 sessie met een NIS2 supportmedewerker.
 • De 3 levels van NIS2 Quality Mark 10, 20 of 30, met per leverancier op het risicoprofiel aangepaste maatregelenlijsten.
 • Toelichtingsdocumenten per maatregel.
 • Inventarisatielijst met leveranciersvragen voor het bepalen van het risicoprofiel.
 • Mogelijkheid om leveranciers in bulk toe te voegen (maximaal 1000 per keer).
 • Invulondersteuning: uitleg- en invulwebinars.
 • Supportdesk: voor directe ondersteuning kun je altijd terecht bij de supportdesk.
 • NIS2 dashboard met stappenplan en overzicht van NIS2 compliance.
 • Trainingsvideo’s (20) voor medewerkers.
 • Pre-audit: Via Samen Digitaal Veilig doe je een self-assessment. Wij kijken deze voor je na. Je weet daarna wat je nog moet doen voor de externe audit.
 • Risico inventarisatie leveranciers: nodig je eigen leveranciers uit voor een risico inventarisatie, allemaal online via het platform.
 • Meldplicht: Mogelijkheid tot het melden van cyberincidenten.
 • Hulp bij audit: Na het invullen van alle vragen, het creëren van al je documenten en de pre-audit kun je opgaan voor een complete audit. Deze is niet inbegrepen in de het abonnement, maar we helpen je wel met de pre-audit en bijbehorende audit webinar. Uiteraard wijzen wij je de weg naar ervaren gecertificeerde auditoren die de audit voor je kunnen verzorgen.

NIS2 Quality Mark certificaat: na succesvolle afronding en onafhankelijke externe audit ontvangen deelnemers een NIS2 Quality Mark certificaat.

Deelnamekosten

Het NIS2 Quality Mark pakket (bevat alle 3 levels) kost 1.200 euro per jaar (t/m 25 medewerkers). Dit bedrag is inclusief de 50% partnerkorting.

Heb je meer dan 25 medewerkers dan is de prijs vanaf 1.950 euro per jaar (> 25 medewerkers). Vul dan het aanvraagformulier in en dan maken we een voorstel voor deelname.

Meerdere levels voor de NIS2:

Net als bij andere aankomende Europese cybersecurity certificering werkt het NIS2 Quality Mark met 3 verschillende risico levels:

 • QM 10 (Basic)
 • QM 20 (Substantial)
 • QM 30 (High)

Elk risico level heeft een eigen maatregelenlijst, verdeeld in organisatorische, mensgerichte, fysieke en technologische maatregelen. 

Hoe werkt het?

Het NIS2 Quality Mark pakket is toegankelijk voor elk bedrijf in Nederland dat als organisatie of als leverancier moet voldoen aan de NIS2. Je maakt online een account aan en daarna heb je toegang, of je kiest voor een upgrade vanuit het start- of pluspakket. Als je lid bent van een deelnemende brancheorganisatie ontvang je 50% korting.

Waarom het NIS2 Quality Mark?

Het NIS2 Quality Mark biedt jouw organisatie een mogelijkheid om te voldoen aan de NIS2 richtlijn en de bijbehorende ketenzorgplicht die ook geldt voor mkb-leveranciers. 

Het NIS2 Quality Mark biedt:

 • Diverse niveaus van certificering: het wordt aangeboden in verschillende levels (NIS2-QM10, NIS2-QM20, NIS2-QM30), elk aangepast aan de specifieke behoeften en omvang van het bedrijf. Dit maakt het haalbaar voor elk type bedrijf om aan de NIS2 richtlijn te voldoen. 
 • De mogelijkheid om te voldoen aan ketenzorgplicht: met het NIS2 Quality Mark kun je voldoen aan de ketenzorgplicht zoals vereist door NIS2 wetsartikel 21.2d*.
 • Educatie en training: verhoog de cybersecuritykennis binnen je team met boeiende korte trainingsvideo’s. (20 video’s van elk 1 á 2 minuten).
 • Leveranciersbeheer: leveranciers kunnen beoordeeld worden en zijn in bulk toe te voegen.
 • Ondersteuning en hulpbronnen: ontvang directe ondersteuning en begeleiding via onze supportdesk en webinars.
 • Alles wat je nodig hebt voor de NIS2.

Oriëntatie, supportdesk en FAQ

Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Volg dan één van onze oriëntatie webinars. Ook onze supportdesk staat voor je klaar met antwoorden en advies. En er is een uitgebreide FAQ beschikbaar waar je direct antwoord vindt op veelgestelde vragen.

* De nieuwe NIS2 ketenzorgplicht eist van een groot aantal bedrijven en organisaties dat zij de supply chain gaan beveiligen. Het NIS2 wetsartikel 21.2d stelt dat alle NIS2 bedrijven risico’s in de keten, vanuit leveranciers, moeten vermijden. Dit betekent dat die leveranciers, vaak mkb-bedrijven, actief moeten werken aan hun digitale veiligheid.

Aan de NIS2 voldoen

Door deelnemer te worden van Samen Digitaal Veilig kun je aan de NIS2 gaan voldoen. Op dit platform vind je alle onderdelen die je nodig hebt. Deze NIS2 ondersteuning is gemaakt voor mkb-bedrijven en organisaties die leveren aan NIS2 organisaties. De zogenaamde toeleveranciers in de keten.

Demo en NIS2 uitleg

Wil je weten of je onder de NIS2 valt, direct of indirect als leverancier van grote bedrijven? Vraag dan een demo aan van de NIS2. In 30 minuten weet je alles. Dit is een kosteloze service vanuit de brancheorganisaties.

Oriëntatie webinars

Wil je meer weten over de NIS2? We hebben elke 2 weken een algemene kosteloze NIS2 oriëntatie webinar.

Deelnemer worden

Heb je alles bekeken en besloten om deelnemer te worden aan dit platform? Meld je dan hieronder aan.