Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Volg het gratis webinar “NIS2 bedrijven en leveranciers (mkb-bedrijven) moeten samen de toeleveringsketen veilig maken”

De aankomende NIS2 wet zorgt ervoor dat NIS2 bedrijven en toeleveranciers met elkaar moeten samenwerken op het gebied van cybersecurity. In een gratis webinar leggen we uit hoe betrokkenen dit zonder problemen met elkaar kunnen regelen.

De NIS2 regelgeving brengt belangrijke verplichtingen met zich mee voor organisaties, vooral als deze vallen onder de categorie essentiële en belangrijke bedrijven. Dit noemen we zogenaamde ‘NIS2 bedrijven’. Deze bedrijven dienen niet alleen de eigen cyberbeveiliging te versterken, maar dragen ook verantwoordelijkheid voor de digitale veiligheid binnen de toeleveringsketen.

Ook voor toeleveranciers van een ‘NIS2 bedrijf’ is de impact aanzienlijk. De klanten van een toeleverancier zullen namelijk eisen gaan stellen aan de cyberveiligheid van dit bedrijf op allerlei fronten. Wil je als toeleverancier je grote klant(en) ook na 17 oktober 2024 behouden, dan is het van belang om goed voorbereid te zijn.

Gratis webinar met veel praktische hulpmiddelen en voorbeelden

Om zowel NIS2 bedrijven als toeleveranciers van die NIS2 bedrijven te helpen, organiseert Samen Digitaal Veilig op 19 december aanstaande het (kosteloze) webinar “NIS2 bedrijven en leveranciers (mkb-bedrijven) moeten samen de toeleveringsketen veilig maken”. In dit webinar leer je alles over hoe NIS2 bedrijven en hun leveranciers (mkb-bedrijven) met elkaar kunnen gaan samenwerken om aan de NIS2 te voldoen. Wat kun je verwachten?

  • Wij leggen je uit wat er in de NIS2 staat en tonen de gevolgen voor de toeleveringsketen.
  • Wij reiken oplossingen aan om aan de wet NIS2 te voldoen.
  • Wij leggen uit hoe je problemen kunt voorkomen.
  • Wij geven uitleg over het Samen Digitaal Veilig platform.
  • Tijdens het webinar is er gelegenheid om vragen te stellen.

Hier meld je je aan voor het webinar van 19 december.

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond