Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

FME tekent samenwerking met Samen Digitaal Veilig 

Voorzitter van de FME Theo Henrar tekende op 4 oktober de samenwerking met het platform Samen Digitaal Veilig. Leden van de FME kunnen daardoor meedoen met het platform en zichzelf digitaal veiliger maken. Naast voorzitter van de FME is hij ook bestuurslid van de Cybersecurity Raad en is ook in die hoedanigheid veel met cyberveiligheid bezig. Het is een onderwerp dat steeds belangrijker is naarmate bedrijven meer en meer digitaal werken. Jacco Vonhof en Daan Hoogendijk, voorzitters van MKB Nederland en IVVB  zijn samen de initiatiefnemers van Samen Digitaal Veilig en zijn heel blij dat de FME dit platform gaat promoten bij de 2.200 lidbedrijven.

Door deze samenwerking krijgen steeds meer bedrijven de tools om laagdrempelig meer te doen aan digitale veiligheid. In een tijd waarin er meer digitale inbraken zijn dan fysieke inbraken is dat noodzakelijk.

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond