Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Eerste oriëntatie webinar van Samen Digitaal Veilig over NIS2 succesvol van start

19 december jongstleden vond het eerste oriëntatie webinar “NIS2 bedrijven en leveranciers (mkb-bedrijven) moeten samen de toeleveringsketen veilig maken” plaats. Het webinar schiep veel duidelijkheid bij de deelnemers.

In het webinar leerden deelnemers alles over hoe NIS2 bedrijven en hun leveranciers (mkb-bedrijven) met elkaar kunnen gaan samenwerken om aan de NIS2 te voldoen. De nieuwe wetgeving eist namelijk dat essentiële NIS2 bedrijven hun keten ook veilig maken. Dat betekent samenwerken met leveranciers. Die willen hun grote klanten niet kwijt, en NIS2 bedrijven willen niet weer op zoek naar nieuwe leveranciers.

Problemen voorkomen

In het webinar kwam onder meer aan bod wat er nu precies in de NIS2 staat en weden de gevolgen voor de toeleveringsketen geschetst. Ook reikten we in het webinar oplossingen aan om aan de wet NIS2 te voldoen, legden we uit hoe je problemen kunt voorkomen, en gaven we uitleg over het Samen Digitaal Veilig platform. Spil in de samenwerking tussen NIS2 bedrijven en leveranciers is (het behalen van) het NIS2 Quality Mark; een nieuwe passende norm die laat zien dat je als mkb-bedrijf veilig werkt.

Nieuwe data oriëntatie webinars

Heb je het webinar gemist? Geen paniek, op 9 januari en 17 januari vindt dit webinar opnieuw plaats. Meer info vind je hier. Je kunt je dan direct aanmelden.

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond