Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Veilig samenwerken
in de keten

Bouwend Nederland sluit zich aan bij Samen Digitaal Veilig

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst in Het Bouwhuis in Zoetermeer. Vlnr: Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland), directeur Fries Heinis (directeur Bouwend Nederland) en Coen van den Berg (directeur Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen IVBB). Foto: Bouwend Nederland

Bouwend Nederland tekende op dinsdag 9 augustus een samenwerkingsovereenkomst met platform Samen Digitaal Veilig. Dit initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland helpt ondernemers om veilig digitaal te werken. Gebruik van het platform is gratis voor leden van Bouwend Nederland.

Waarom dit platform?

“Wij merken dat veel ondernemers het belang van veilig digitaal werken niet scherp op het netvlies hebben” zegt mede-initiatiefnemer van Samen Digitaal Veilig en directeur van MKB-Nederland Leendert-Jan Visser. “De materie is complex en de ervaring leert dat veel ondernemingen de risico’s onderschatten of menen dat het zo’n vaart niet zal lopen omdat niemand op hun data zit te wachten. En dat is een misvatting. Het gaat de criminelen erom dat jouw digitale klantgegevens, agenda-afspraken en data cruciaal zijn voor jouw bedrijfsvoering. En dat jij geld wilt betalen als de toegang tot die gegevens is geblokkeerd”.

Acties Bouwend Nederland

Bewustwording en preventie zijn belangrijke instrumenten in de strijd tegen cybercriminaliteit. Bouwend Nederland is al enige tijd actief om haar leden op dit vlak te ondersteunen. Fries Heinis: “Door onze samenwerking met het Digital Trust Center zijn we in staat geweest om het bewustzijn te verhogen, ondersteunende instrumenten aan te bieden, voorlichting te geven en trainingen aan te bieden vanuit onze BNL Academy. De aansluiting bij Samen Digitaal Veilig is daar voor ons en onze leden een waardevolle aanvulling op”.

Bron: Bouwend Nederland

De toegankelijke taal van het NIS2 Quality Mark volgens cybersecurity redacteur Jan Meijroos
Automatische updates ontbreken bij veel kleine bedrijven
10 Miljard wachtwoorden gelekt
Cybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doenCybersecuritymonitor 2023: kleinschalige bedrijven hebben werk te doen
Internetconsultatie NIS2 afgerond