Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

Brancheorganisaties ondersteunen hun leden

De rol van brancheorganisaties in NIS2 voorlichting

Samen Digitaal Veilig werkt samen met 50 diverse branches. Samen Digitaal Veilig vormt een uniek knooppunt van kennis en expertise, waarbij elke branche zijn eigen inzichten en uitdagingen inbrengt. Via hun website en hun nieuwsbrieven informeren brancheorganisaties ruim 110.000 mkb-bedrijven in Nederland over de NIS2. Deze samenwerking wordt zeer gewaardeerd.

Samenwerking als kracht

Samen Digitaal Veilig (SDV) is tot stand gekomen met de steun van branche- en beroepsorganisaties, MKB-Nederland en VNO-NCW. Met aanvankelijke hulp van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, en met Minister Grapperhaus die het startschot gaf. Dankzij deze publieke steun is de basisversie van Samen Digitaal Veilig kosteloos toegankelijk voor alle bedrijven in Nederland, nu en in de toekomst.

De uitbreiding van het Samen Digitaal Veilig platform met ondersteuning voor NIS2 is een initiatief van de brancheorganisaties zelf, gefinancierd en georganiseerd. Dit is van cruciaal belang omdat het zorgt voor een adequate ondersteuning van de toeleveringsketen, voornamelijk bestaande uit mkb-bedrijven, bij de implementatie van de NIS2 wetgeving in Nederland.

Ook partner worden?

Wil je als brancheorganisatie, beroepsorganisatie, koepelorganisatie of ondernemersvereniging meedoen met Samen Digitaal Veilig?
Wil je ook je leden ondersteunen met digitale veiligheid en de voorbereiding op NIS2?

Onze partnermanagers leggen je graag uit hoe je als brancheorganisatie of vereniging kosteloos kunt deelnemen zodat jullie de juiste informatie krijgen om leden te ondersteunen.

Bekijk de mogelijkheden

Onze aangesloten partners

Zie lijst onderaan op deze pagina