Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW

vsv-logo

Zo haal je het NIS2 Quality Mark

Het NIS2 Quality Mark versterkt je cyberveiligheid en toont aan klanten dat je voldoet aan belangrijke eisen. Ontdek op deze pagina hoe je het keurmerk haalt en wat je kunt verwachten.

In 5 stappen voldoen aan NIS2

Het NIS2 Quality Mark halen is, met de persoonlijke begeleiding van Samen Digitaal Veilig, eenvoudig. Zo werkt het:

Maak een account aan
1-op-1 startuitleg

Persoonlijke intake en uitleg van het platform via Teams in een 1-op-1 sessie met een NIS2 supportdesk­medewerker.

Invulwebinars

Wekelijks kun je uitleg- en invulwebinars volgen. Je wordt aan de hand genomen, en stap voor stap krijg je uitleg. Zo weet je precies wat je moet doen.

Stel al je vragen

In detailvragensessies worden al je vragen beantwoord. Heb je na deze sessies nog vragen? Neem dan contact op met de supportdesk.

Haal het NIS2 Quality Mark

Er volgt een controle door een onafhankelijk auditbureau. Heb je alle stappen succesvol doorlopen? Dan ontvang je het officiële NIS2 Quality Mark en certificaat!

Betrouwbaar en compleet

Samen met cybersecurity specialisten van zowel grote organisaties als kleine organisaties zijn de normen vastgesteld. Het NIS2 Quality Mark biedt drie niveaus, die aansluiten op het risico dat een organisatie loopt. Dat betekent dit dat je geen onnodig werk verricht en kosten bespaart.

Met het NIS2 Quality Mark heb je de beschikking over alles wat je nodig hebt om te laten zien dat je het goed hebt geregeld!

100% onafhankelijk
Haalbaar voor alle bedrijven
Aanbevolen door 50 branche­organisaties

Korting voor leden van VSV

Wij vinden het belangrijk dat onze leden toegang hebben tot een betaalbare manier om zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen én de nieuwe wetgeving. Daarom kun je nu het NIS2 Quality Mark aanschaffen met een speciale ledenkorting. Gebruik daarvoor de kortingscode:

VSVNIS2

De NIS2 Quality Mark oplossing is inclusief:

Top 5 meest gestelde vragen

Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd met wettelijke verplichtingen: NIS2. De wet gaat op 17 oktober 2024 in. Een flink aantal bedrijven (NIS2 bedrijven, groot, omzet > 10 miljoen of meer > 50 medewerkers) zal verplicht maatregelen moeten gaan nemen op het vlak van cybersecurity. We noemen dit essentiële en belangrijke bedrijven. Die moeten niet alleen hun eigen online beveiliging versterken, maar ook zorgen dat de cybersecurity van hun toeleveranciers op orde is. Dit betekent dat ze specifieke cybersecurity-eisen zullen stellen aan de bedrijven waarmee ze samenwerken, waardoor mkb-bedrijven ook aan de slag zullen moeten met hun digitale veiligheid. Het platform van Samen Digitaal Veilig heeft alle tools en ondersteuning om dit te doen. Lees meer over NIS2

Valt jouw organisatie onder de categorie essentiële en belangrijke bedrijven? Dan moet je voldoen aan de NIS2. Maar ook als toeleverancier van ‘NIS2 bedrijven’ zul je te maken krijgen met bepaalde verplichtingen. Jouw klanten gaan namelijk eisen stellen aan de cyberveiligheid van je bedrijf. 

Heeft jouw organisatie meer dan 50 medewerkers of een omzet van meer dan 10 miljoen? Check dan op de site van de overheid of je moet voldoen aan de NIS2. 

Het NIS2 Quality Mark is een hulpmiddel voor toeleveranciers om aan de NIS2 te voldoen. Het NIS2 Quality Mark is een kwaliteitskeurmerk voor cybersecurity dat is ontwikkeld door brancheorganisaties in samenwerking met juristen, cybersecurity specialisten én grote en kleine bedrijven samen. Het NIS2 Quality Mark is de handigste en de meest betaalbare manier voor jou, als toeleverancier van grote ‘NIS2 bedrijven’, om te laten zien aan je grote klanten dat je de juiste maatregelen op het gebied van cybersecurity hebt genomen. Het geeft je de kans om het zelf te regelen, zonder dat je direct een cybersecurity consultant hoeft in te huren. Je kunt hierdoor kosten besparen. Is het allemaal te veel werk, toch te lastig of heb je gewoon geen tijd? Kijk dan op de wegwijzer voor bedrijven en ondersteuners die kunnen helpen. Lees alles over het NIS2 Quality Mark

Het NIS2 Quality Mark haal je door een aantal cybersecurity maatregelen te nemen. Daarna volgt er een audit (vaak een dagdeel). Vervolgens krijg je het NIS2 Quality Mark certificaat.

Je start door  account aan te maken (kies voor NIS2 Quality Mark) en de vereiste stappen te volgen. Ontdek hier welke stappen dit zijn.  Wil je eerst nog wat meer informatie? Meld je dan aan voor een van onze kostelozen oriëntatie webinars.

De kosten voor het halen van het NIS2 Quality Mark vind je op de pagina ‘Deelnemen’. 

Het platform biedt uitgebreide ondersteuning om ervoor te zorgen dat je alle benodigde informatie en begeleiding krijgt bij het behalen van het keurmerk, zodat externe hulp van consultants overbodig wordt.

Vertegenwoordig je een essentieel of belangrijk ‘NIS2 bedrijf’? Ook voor jou hebben we een speciale oplossing, zodat je met je directe leveranciers samen aan NIS2 kunt voldoen. Neem contact op voor meer informatie.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Ontvang het laatste NIS2 nieuws direct in je inbox

Wij maken NIS2 eenvoudig

© 2024 Samen Digitaal Veilig | Alle rechten voorbehouden
In samenwerking met