Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB Nederland en VNO-NCW

OnderhoudNL_Standaard_RGB_zonder

Behaal het NIS2 Quality Mark

Als jouw klant een essentieel of belangrijk bedrijf is, moet je voldoen aan NIS2 cybersecuritynormen.Behaal het NIS2 Quality Mark en laat zien dat je veilig werkt. Nu 50% korting via je branche met kortingscode: 

ONDERHOUDNIS2
OnderhoudNL

Hét keurmerk om aan de NIS2 wetgeving te voldoen

Als onderneming in het vastgoedonderhoud bestaat de kans dat je te maken krijgt met de nieuwe NIS2 wetgeving.

Belangrijke en essentiële bedrijven moeten vastgestelde cybersecuritymaatregelen nemen. Lever jij producten of diensten aan deze bedrijven? Dan moet jij ook maatregelen nemen. Het NIS2 Quality Mark is daar een hulpmiddel voor. Het laat precies zien wat jij moet doen en regelen. Zo wordt de gehele keten veiliger.

“ISO-normen voor cybersecurity zijn voor de meeste mkb-bedrijven en toeleveranciers te zwaar. Het NIS2 Quality Mark is daarentegen behapbaar, en draagt bij aan een veilige keten.”
Iris Schuitemaker

Ook mkb-bedrijven krijgen te maken met NIS2

Het is een misvatting dat NIS2 alleen geldt voor essentiële en belangrijke bedrijven. Dat komt door de ketenzorgplicht. Als je levert aan zo’n NIS2 bedrijf (of aan een toeleverancier van een NIS2 bedrijf) dan verwachten zij dat je bepaalde cybersecurity maatregelen neemt. Dat moet je ook kunnen aantonen.

Door het NIS2 Quality Mark te halen laat je zien dat jij voldoet aan de norm. Zo behoud je je klant en werk je samen aan een digitaal veilig bedrijfsleven.

Zó haal je het keurmerk

We helpen je om in een aantal stappen het NIS2 Quality Mark te behalen. Als je nu je account aanmaakt neemt een NIS2 specialist contact met je op om een afspraak in te plannen. Je krijgt uitleg van het online portaal en samen vul je de antwoorden in. Zo heb je het snel voor elkaar!

Het NIS2 Quality Mark is er in drie verschillende niveaus: basic, substantial en high. Deze niveaus zijn afgestemd op het risico dat jouw organisatie kan vormen voor je klant. Zo hoef je alleen te focussen op wat voor jou relevant is en bespaar je tijd en kosten.

De NIS2 Quality Mark oplossing is inclusief:

Korting voor leden van OnderhoudNL

Wij vinden het belangrijk dat onze leden toegang hebben tot een betaalbare manier om zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen én de nieuwe wetgeving. Daarom kun je nu het NIS2 Quality Mark aanschaffen met een speciale ledenkorting. Gebruik daarvoor de kortingscode:

ONDERHOUDNIS2

Aan de NIS2 voldoen is veel werk. Wij gaan je hiermee helpen. Dit is inbegrepen in het abonnement:

1-op-1 startuitleg

Persoonlijke intake en uitleg van het platform via Teams in een 1-op-1 sessie met een NIS2 supportdesk­ medewerker.

Invulwebinars

Wekelijks kun je uitleg- en invulwebinars volgen. Je wordt aan de hand genomen, en stap voor stap krijg je uitleg. Zo weet je precies wat je moet doen.

Stel al je vragen

In detailvragensessies worden al je vragen beantwoord.

Supportdesk

Heb je na deze sessies nog vragen? Neem dan contact op met de supportdesk.

Stel je vragen in het webinar

Wil je meer weten over hoe het NIS2 Quality Mark jouw bedrijf kan beschermen en helpen groeien? Schrijf je dan in voor ons gratis webinar!

Onze experts zullen je door de ins-and-outs van de NIS2-wetgeving en het certificeringsproces leiden, zodat je goed geïnformeerd bent voordat je de volgende stap zet.

Wacht niet te lang

We begrijpen dat cybersecurity niet altijd de hoogste prioriteit heeft. Maar in 2024 wordt cybersecurity cruciaal voor mkb-bedrijven. Niemand wil klanten verliezen, en grote bedrijven willen hun leveranciers behouden.

Natuurlijk kun je je eigen tijdlijn bepalen, we zien dat sommige bedrijven zelfs al begonnen zijn met de voorbereidingen van NIS2. Hiernaast zie je een voorbeeld tijdlijn. Informeer jezelf en ga aan de slag met NIS2!

Januari en februari 2024
Bereid je voor: Oriënteer en maak een account aan op deze site
Voor alle bedrijven is het tijd om je in te lezen over NIS2. Neem deel aan een van de oriëntatie webinars en maak een account aan op Samen Digitaal Veilig voor een vlotte start.
Januari en februari 2024
Maart en april 2024
Dialoog starten: IT-leveranciers en klanten
Voor NIS2 bedrijven: Ga het gesprek aan met je directe leveranciers en werk aan een grondige risico-inventarisatie. Voor mkb'ers: Bespreek cybersecurity en het NIS2 Quality Mark met je grote klanten.
Maart en april 2024
Mei en juni 2024
Voorbereiding in volle gang: Vragenlijsten en NIS2 Quality Mark halen
Voor NIS2 bedrijven: Stuur vragenlijsten naar al je leveranciers, zodat zij deze tijdig kunnen invullen. Voor mkb'ers: Werk aan het NIS2 Quality Mark en vraag de audit aan.
Mei en juni 2024
Juli en augustus 2024
Zorgeloze vakantie: Alles goed voorbereid
Geniet met een gerust hart van je vakantie, wetende dat alles goed is voorbereid. De fundamenten voor NIS2 zijn gelegd en je hebt de nodige maatregelen getroffen.
Juli en augustus 2024
September en oktober 2024
Afrondende fase: Vragenlijsten en audits
In deze afrondende fase checken NIS2 bedrijven samen met hun leveranciers of alles klopt. De audits zijn aangevraagd of lopen al. Op 17 oktober gaat NIS2 officieel van start!
September en oktober 2024
Wat je ook doet, zorg dat je niet te laat begint. Het kan best veel werk zijn!

Top 5 meest gestelde vragen

Vanuit Europa is een nieuwe richtlijn aangekondigd met wettelijke verplichtingen: NIS2. De wet gaat op 17 oktober 2024 in. Een flink aantal bedrijven (NIS2 bedrijven, groot, omzet > 10 miljoen of meer > 50 medewerkers) zal verplicht maatregelen moeten gaan nemen op het vlak van cybersecurity. We noemen dit essentiële en belangrijke bedrijven. Die moeten niet alleen hun eigen online beveiliging versterken, maar ook zorgen dat de cybersecurity van hun toeleveranciers op orde is. Dit betekent dat ze specifieke cybersecurity-eisen zullen stellen aan de bedrijven waarmee ze samenwerken, waardoor mkb-bedrijven ook aan de slag zullen moeten met hun digitale veiligheid. Het platform van Samen Digitaal Veilig heeft alle tools en ondersteuning om dit te doen. Lees meer over NIS2

Valt jouw organisatie onder de categorie essentiële en belangrijke bedrijven? Dan moet je voldoen aan de NIS2. Maar ook als toeleverancier van ‘NIS2 bedrijven’ zul je te maken krijgen met bepaalde verplichtingen. Jouw klanten gaan namelijk eisen stellen aan de cyberveiligheid van je bedrijf. 

Heeft jouw organisatie meer dan 50 medewerkers of een omzet van meer dan 10 miljoen? Check dan op de site van de overheid of je moet voldoen aan de NIS2. 

Het NIS2 Quality Mark is een hulpmiddel voor toeleveranciers om aan de NIS2 te voldoen. Het NIS2 Quality Mark is een kwaliteitskeurmerk voor cybersecurity dat is ontwikkeld door brancheorganisaties in samenwerking met juristen, cybersecurity specialisten én grote en kleine bedrijven samen. Het NIS2 Quality Mark is de handigste en de meest betaalbare manier voor jou, als toeleverancier van grote ‘NIS2 bedrijven’, om te laten zien aan je grote klanten dat je de juiste maatregelen op het gebied van cybersecurity hebt genomen. Het geeft je de kans om het zelf te regelen, zonder dat je direct een cybersecurity consultant hoeft in te huren. Je kunt hierdoor kosten besparen. Is het allemaal te veel werk, toch te lastig of heb je gewoon geen tijd? Kijk dan op de wegwijzer voor bedrijven en ondersteuners die kunnen helpen. Lees alles over het NIS2 Quality Mark

Het NIS2 Quality Mark haal je door een aantal cybersecurity maatregelen te nemen. Daarna volgt er een audit (vaak een dagdeel). Vervolgens krijg je het NIS2 Quality Mark certificaat.

Je start door  account aan te maken (kies voor NIS2 Quality Mark) en de vereiste stappen te volgen. Ontdek hier welke stappen dit zijn.  Wil je eerst nog wat meer informatie? Meld je dan aan voor een van onze kostelozen oriëntatie webinars.

De kosten voor het halen van het NIS2 Quality Mark vind je op de pagina ‘Deelnemen’. 

Het platform biedt uitgebreide ondersteuning om ervoor te zorgen dat je alle benodigde informatie en begeleiding krijgt bij het behalen van het keurmerk, zodat externe hulp van consultants overbodig wordt.

Vertegenwoordig je een essentieel of belangrijk ‘NIS2 bedrijf’? Ook voor jou hebben we een speciale oplossing, zodat je met je directe leveranciers samen aan NIS2 kunt voldoen. Neem contact op voor meer informatie.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Ontvang het laatste NIS2 nieuws direct in je inbox

Wij maken NIS2 eenvoudig

© 2024 Samen Digitaal Veilig | Alle rechten voorbehouden
In samenwerking met