Primeur: gratis deelname cybersecurity­programma

Meer en meer bedrijven worden slachtoffer van cyberaanvallen. Ze zijn uit op je klantgegevens, je backup en op je geld. Neem nu gelijk de eerste stappen via dit platform:

Speciaal voor jou als lid van Techniek Nederland kun je tot de zomer 2024 gratis gebruikmaken van de uitgebreide Plusversie in het platform Samen Digitaal Veilig. 

Ook Gratis Plus-versie en kortingscode voor NIS2

Hoe werkt het? Maak altijd eerst een gratis account aan! Ga naar deze pagina en log in met je inloggegevens van Techniek Nederland en volg de instructies. Wanneer je bent ingelogd in het platform Samen Digitaal Veilig, dan kan je gratis upgraden naar de Plus-versie. Daarin staan 20 opleidingsvideo’s voor je medewerkers klaar. Je kan hier tot de zomer van 2024 gebruik van maken.

Ook de NIS2 versie zit nu in Samen Digitaal Veilig. Daarvoor krijg je als Techniek Nederland-lid 50% korting via de kortingscode TECHNIEKNIS2. Meer informatie over het NIS2 keurmerk vind je op de website www.samendigitaalveilig.nl

Ben jij de volgende die gehackt wordt?

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken.

Je kunt geen risico nemen

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of er wordt vanuit jouw mailaccount een spammail gestuurd naar al jouw klanten. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld.

Je bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met je omzet? En met je reputatie? Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom is er nu het platform Samen Digitaal Veilig.

Herken jij dit?

“Als ondernemer heb ik geen tijd en kennis om mijn bedrijf goed tegen online criminaliteit te beveiligen.”

“Wij hebben een klein bedrijf en zijn daarom toch niet interessant voor cybercriminelen.”

“We hebben toch een virusscanner en denken dat we daarom veilig zijn.”

“Ik zit al deels in de cloud met mijn software, en denk daarom dat ik veilig ben.”

“Mijn ICT-leverancier regelt dit toch allemaal.”

Aanvallen met ransomware komen steeds vaker voor

Vincent Stittelaar (Cybercrimeteam Politie) roept ondernemers op meer te doen aan de digitale veiligheid.
Politie: ‘Aanvallen met ransomware komen steeds vaker voor’ – YouTube

Oplossing: Samen Digitaal Veilig!

Het platform Samen Digitaal Veilig legt aan de hand van korte, heldere uitlegfilmpjes de gevaren van online criminaliteit bloot en geeft aan hoe je gevaarlijke situaties voorkomt. Samen Digitaal Veilig is voor:

Je medewerkers

Train je medewerkers op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes.

Je IT-leveranciers

Houd je leverancier scherp op de veiligheid van jouw systemen.

Je eigen organisatie

Krijg overzicht in wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

De voordelen op een rij

Aan de slag met Samen Digitaal Veilig

Start vandaag nog, het werkt heel eenvoudig:

Maak een account aan
Nodig je medewerkers en ICT-leveranciers uit om het programma te doorlopen
Beantwoord de vragen over jouw organisatie
Volg op een handig dashboard je eigen voortgang en die van je medewerkers en leveranciers

Ondernemer die slachtoffer werd van een hack

“Cybercriminelen richten zich allang niet meer alleen op grote bedrijven. Voor een klein bedrijf met heel veel klanten en opdrachten heeft een hack grote gevolgen. We hebben veel afspraken gemist, omdat onze agenda niet toegankelijk was. Klanten gingen óns bellen. Het is belangrijk om aangifte te doen zodat de politie dit probleem kan aanpakken en een beter beeld krijgt van cybercriminaliteit in het mkb.”

Branches werken samen om ondernemers te helpen met cybersecurity

Met Samen Digitaal Veilig maak je je bedrijf weerbaarder tegen digitale criminaliteit. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland en met steun van ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken.

Professionele ledenorganisaties dienen steeds betere ondersteuning te bieden aan hun leden. Samen kunnen zij meer bieden. Samen Digitaal Veilig faciliteert deze samenwerking.

De cyberverzekeringen van Techniek Nederland Verzekeringen

Techniek Nederland Verzekeringen is een volwaardig verzekeringsbedrijf dat deel uitmaakt van Techniek Nederland. Ze bieden technische bedrijven een breed pakket schade- en inkomensverzekeringen om alle risico’s af te dekken.

‘Cyberrisico’s in de installatie- en technische detailhandelsbranche

Techniek Nederland Verzekeringen helpt u graag om cybercrime tegen te gaan. Daarom hebben ze de folder ‘Cyberrisico’s in de installatie- en technische detailhandelsbranche’ gemaakt.