De oplossing voor betere digitale veiligheid

NIS2? Cybersecurity? Wat is het precies? Wat moeten we doen? Wat gaat het kosten? Wie gaat me helpen?

SDV gaat alles uitzoeken, inventariseren, bundelen, overzichtelijk maken en samen met alle branches helpen om alle benodigde informatie die nodig is voor bedrijven te verzamelen en delen. Op die manier kan elke bedrijf veilig worden en of voldoen aan NIS2.

Voor elk bedrijf, groot en klein

Op dit platform kan elk bedrijf, groot of klein, informatie vinden over NIS2 en alle cybersecuritymaatregelen.

De EU heeft de NIS2 cybersecurity-richtlijn vastgesteld maar daarmee is het nog geen Nederlandse wet. Eerst maakt Ministerie van Justitie van NIS2 de NIB2 (Netwerk- en informatiebeveiliging richtlijn). Naar verwachting start eind april een consultatie ronde en de zomer zal de wet eerst langs de Tweede en Eerste Kamer moeten. Publicatie van de nieuwe wet, die wij voor het gemak Wbni2 noemen, zal in 2024 gebeuren en wij moeten dus nog wachten vooraleer we weten wat de wet exact gaat behelzen.

Aan de slag

Wij gaan aan de slag om te kijken welke partijen kunnen helpen met risicoanalyse, welke normen er toegepast kunnen worden, welke scans, PEN-testen, audits en ondersteuning. Alles kost geld dus gaan we ook kijken of we al kunnen zien hoeveel het bedrijven gaat kosten om aan de NIS2 te voldoen.

Wel je al aan de slag? Dat kan prima. In deze site staan al veel stappen die je kunt doorlopen en ervoor zorgen dat je al goed op weg bent met je cybersecurity. De overheid heeft subsidie gegeven om gratis de eerste stappen te kunnen gaan doen. Met je medewerkers, je IT-leveranciers en voor jezelf.

NIS2: zorgplicht in de toeleverings­keten

Meer weten?

Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte, of neem deel aan een van onze webinars.