Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW

NIS2 Inkoopvoorwaarden

NIS2 verplicht in artikel 21.2D samenwerking met je directe toeleveranciers voor de beveiliging van de toeleveringsketen. Samen Digitaal Veilig heeft in samenwerking met NEVI, vereniging van 6.500 inkoopprofessionals, een speciale set inkoopvoorwaarden in ontwikkeling voor NIS2-compliance.We verwachten dat deze set binnenkort beschikbaar is. Volg onze nieuwsbrief voor updates.

Deze inkoopvoorwaarden zijn specifiek op maat gemaakt om bedrijven en hun directe leveranciers te ondersteunen bij het versterken van hun samenwerking op het gebied van cybersecurity. Ze vormen een gedegen basis voor het waarborgen van digitale veiligheid binnen de gehele toeleveringsketen. Door deze voorwaarden te hanteren, kunnen bedrijven erop vertrouwen dat hun leveranciers zich ook houden aan de strenge normen van NIS2, waardoor de keten als geheel sterker en veiliger wordt.

De inkoopvoorwaarden omvatten heldere afspraken over beveiliging, incidentenrespons en de verantwoordelijkheden van beide partijen. Zo wordt er een gemeenschappelijk kader geschapen dat bijdraagt aan de transparantie en de handhaving van cybersecuritystandaarden.

Iedereen die aan de slag wil met NIS2 kan bij ons terecht voor de inkoopvoorwaarden. We delen ze zonder kosten met alle NIS2-bedrijven en met elk bedrijf dat samen wil werken om hun digitale veiligheid te verbeteren.