Techone heeft 16 locaties in Nederland en werkt voor tienduizenden bedrijven in diverse sectoren. Deze bedrijven komen steeds vaker in aanraking met de NIS2-richtlijn, die de digitale veiligheid moet verbeteren. Als antwoord op deze groeiende uitdaging heeft Techone zich aangesloten bij Samen Digitaal Veilig, het platform van de verzamelde brancheorganisaties, met focus op de digitale versterking van alle Nederlandse bedrijven en organisaties.
Drie niveaus
Techone-bedrijven ondersteunen hun klanten met de invoering van de NIS2 Quality Mark. Daardoor kunnen bedrijven vanaf nu ook hun inzet op het gebied van cybersecurity zichtbaar maken. Met het NIS2 Quality Mark-certificaat kan een bedrijf bewijzen dat de cybersecurity op orde is. NIS2 QM heeft verschillende niveaus: QM10 Basic, als instapniveau, met basismaatregelen die gelijk liggen met het niveau dat het NCSC als basismaatregelen adviseert. Niveau QM20 Substantial is voor organisaties met een iets hoger risicoprofiel en QM30 High is voor organisaties met complexe beveiligingseisen. Elk niveau vergt specifieke inspanningen op het gebied van digitale beveiliging, zoals het verbeteren van interne processen, het trainen van personeel en het implementeren van geavanceerde beveiligingstechnologieën. Techone-bedrijven leveren complete ondersteuning bij de implementatie van NIS2 Quality Mark voor hun klanten.
Onderdeel van de Techone-groep is ThreadStone, een cybersecuritybedrijf met diepgaande specialistische kennis dat ondersteuning zal geven aan het netwerk van Managed Service Providers (MSP’s), om de NIS2 QM-implementaties soepel te laten verlopen. Door het combineren van ThreadStone’s expertise, de inzet van MSP’s en de tools van Samen Digitaal Veilig kunnen bedrijven effectief stappen zetten om hun digitale veiligheid te waarborgen voordat de NIS2-wetgeving medio 2025 in werking treedt.
Bedrijfsrisico’s verminderen en vertrouwen bij klanten en partners verhogen
Deze gezamenlijke aanpak gaat verder dan enkel het naleven van wettelijke verplichtingen. Het is een fundamentele strategie om bedrijfsrisico’s te verminderen en vertrouwen op te bouwen bij klanten en partners, door proactief te werken aan een robuuste en veilige digitale toekomst.
Samen Digitaal Veilig richt zich op het vergroten van bewustzijn rondom cyberdreigingen en stimuleert samenwerking tussen bedrijven om kennis en oplossingen te delen. Het SDV-platform biedt praktische ondersteuning aan organisaties die willen voldoen aan de nieuwe NIS2-voorschriften. Met deze richtlijn wil de Europese Unie de digitale veiligheid binnen organisaties naar een hoger niveau tillen, vooral gezien de groeiende dreigingen in het huidige digitale landschap. Door actief samen te werken met toonaangevende bedrijven zoals Techone geven we praktische handen en voeten aan het verlagen van cyberrisico’s en het creëren van een veilige digitale infrastructuur.