Is jouw bedrijf digitaal veilig?

Met Samen Digitaal Veilig maak je je bedrijf weerbaarder tegen digitale criminaliteit. Kom aan de hand van korte filmpjes achter de gevaren van online criminaliteit en ontdek hoe je gevaarlijke situaties voorkomt. Maak je bedrijf nú weerbaarder tegen digitale criminaliteit, want voorkomen is beter dan genezen.

Kortingscode voor opleidingen

Wil je meer dan de gratis startversie dan kun je ook de Plus-versie gebruiken. Daarin staan 20 opleiding video’s over cybersecurity voor je medewerkers. Metaalunie leden krijg 50% korting gebruik op de PLUS-versie via de kortingscode METAALUNIESDV50

Ben jij de volgende die gehackt wordt?

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken.

Je kunt geen risico nemen

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je klantgegevens of er wordt vanuit jouw mailaccount een spammail gestuurd naar al jouw klanten. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld.

Je bedrijf ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met je omzet? En met je reputatie? Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom is er nu het platform Samen Digitaal Veilig.

Herken jij dit?

“Als ondernemer heb ik geen tijd en kennis om mijn bedrijf goed tegen online criminaliteit te beveiligen.”

“Wij hebben een klein bedrijf en zijn daarom toch niet interessant voor cybercriminelen.”

“We hebben toch een virusscanner en denken dat we daarom veilig zijn.”

“Ik zit al deels in de cloud met mijn software, en denk daarom dat ik veilig ben.”

“Mijn ICT-leverancier regelt dit toch allemaal.”

Oplossing: Samen Digitaal Veilig!

Het platform Samen Digitaal Veilig legt aan de hand van korte, heldere uitlegfilmpjes de gevaren van online criminaliteit bloot en geeft aan hoe je gevaarlijke situaties voorkomt. Samen Digitaal Veilig is voor:

Je medewerkers

Train je medewerkers op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes.

Je IT-leveranciers

Houd je leverancier scherp op de veiligheid van jouw systemen.

Je eigen organisatie

Krijg overzicht in wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal ondernemen.

De voordelen op een rij

Aan de slag met Samen Digitaal Veilig

Start vandaag nog, het werkt heel eenvoudig:

Maak een account aan
Nodig je medewerkers en ICT-leveranciers uit om het programma te doorlopen
Beantwoord de vragen over jouw organisatie
Volg op een handig dashboard je eigen voortgang en die van je medewerkers en leveranciers

Branches werken samen om ondernemers te helpen met cybersecurity

Koninklijke Metaalunie besteedt onder meer via Teqnow, het technologie-initiatief voor de mkb ondernemer in de metaal, al aandacht aan cybersecurity. Met de aansluiting op het platform Samen Digitaal Veilig kunnen Metaalunieleden nog gerichter met cybersecurity aan de slag en is er veel extra ondersteuning mogelijk. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland en met steun van ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken.

MEVAS biedt Cyberscan van Perfect Day

MEVAS biedt Cyberscan van Perfect Day
MEVAS is het verzekeringskantoor van Metaalunie. Is uw bedrijf lid van Metaalunie dan kunnen u en uw medewerkers bij MEVAS de verzekeringen onderbrengen. Al uw verzekeringen: zowel zakelijk als privé, zowel schade- als zorgverzekeringen.

Wilt u weten welke cyberrisico’s uw bedrijf loopt? Een van de partners van Mevas, Perfect Day, biedt preventieadvies op maat. Met de Cyberscan van Perfect Day worden de risico’s voor jouw bedrijf op een rij gezet. In één keer en binnen 1,5 uur. En Mevas draagt ook nog eens bij aan de kosten, ongeacht of u een mogelijk cyberverzekering afsluit.

Meer weten over digitale veiligheid?

Meer informatie vind je op op de website www.samendigitaalveilig.nl