Is jouw corporatie digitaal veilig?

Meer en meer corporaties worden slachtoffer van cyberaanvallen. Ze zijn uit op je gegevens, je back-up en op je geld. Neem nu gelijk de eerste stappen via dit platform:

  • toegang tot online stappenplan en veiligheidsdashboard
  • opleidingsvideo’s voor jezelf en je medewerkers
Ook Gratis Plus-versie en kortingscode voor NIS2
Hoe werkt het? Maak altijd eerst een gratis account aan! Dan krijg je de Start-versie. Daarna kun je in het platform gratis upgraden naar de Plus-versie. Als Aedes-lid kun je die 6 maanden kosteloos gebruiken. Daarin staan 20 opleiding video’s over cybersecurity voor je medewerkers. Ook de NIS2 versie zit nu in Samen Digitaal Veilig. Daarvoor krijg je als AEDES-lid 50% korting via de kortingscode AEDESNIS2.

Ben jij de volgende die gehackt wordt?

We werken steeds meer digitaal en dat heeft veel voordelen. Maar er kleven ook risico’s aan: internetcriminelen vinden elke dag weer nieuwe manieren om software en systemen te hacken.

Je kunt geen risico nemen

Het zal je maar gebeuren: plotseling geen toegang meer tot je huurdergegevens of er wordt vanuit jouw mailaccount een spammail gestuurd naar al jouw huurders. Je gegevens worden gegijzeld en je krijgt ze pas terug na het betalen van losgeld.

Je corporatie ligt ondertussen stil. Wat denk je dat dat doet met je werknemers? En met je reputatie? Je kunt geen risico nemen als het gaat om digitale veiligheid.

Vaak heb je niet de tijd en kennis om je goed tegen digitale dreigingen te beveiligen. Daarom is er nu het platform Samen Digitaal Veilig.

Herken jij dit?

“Als bestuurder heb ik geen tijd en kennis om mijn corporatie goed tegen online criminaliteit te beveiligen.”

“Wij zijn een kleine corporatie en zijn daarom toch niet interessant voor cybercriminelen.”

“We hebben toch een virusscanner en denken dat we daarom veilig zijn.”

“Ik zit al deels in de cloud met mijn software, en denk daarom dat ik veilig ben.”

“Mijn ICT-leverancier regelt dit toch allemaal.”

Aanvallen met ransomware komen steeds vaker voor

Vincent Stittelaar (Cybercrimeteam Politie) roept organisaties op meer te doen aan de digitale veiligheid.
Politie: ‘Aanvallen met ransomware komen steeds vaker voor’ – YouTube

Oplossing: Samen Digitaal Veilig!

Het platform Samen Digitaal Veilig legt aan de hand van korte, heldere uitlegfilmpjes de gevaren van online criminaliteit bloot en geeft aan hoe je gevaarlijke situaties voorkomt. Samen Digitaal Veilig is voor:

Je medewerkers

Train je medewerkers op digitaal veilig gedrag aan de hand van informatieve filmpjes.

Je IT-leveranciers

Houd je leverancier scherp op de veiligheid van jouw systemen.

Je eigen organisatie

Krijg overzicht in wat er al gedaan is en wat er nog moet gebeuren op het gebied van veilig digitaal werken.

De voordelen op een rij

Aan de slag met Samen Digitaal Veilig

Start vandaag nog, het werkt heel eenvoudig:

Maak een account aan
Nodig je medewerkers en ICT-leveranciers uit om het programma te doorlopen
Beantwoord de vragen over jouw organisatie
Volg op een handig dashboard je eigen voortgang en die van je medewerkers en leveranciers

Ondernemer die slachtoffer werd van een hack

“Cybercriminelen richten zich allang niet meer alleen op grote bedrijven. Voor een klein bedrijf met heel veel klanten en opdrachten heeft een hack grote gevolgen. We hebben veel afspraken gemist, omdat onze agenda niet toegankelijk was. Klanten gingen óns bellen. Het is belangrijk om aangifte te doen zodat de politie dit probleem kan aanpakken en een beter beeld krijgt van cybercriminaliteit in het mkb.”

Branches werken samen om organisaties te helpen met cybersecurity

Met Samen Digitaal Veilig maak je je corporatie weerbaarder tegen digitale criminaliteit. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van branche- en beroepsorganisaties in samenwerking met MKB-Nederland, VNO-NCW en met steun van ministeries van Justitie en Veiligheid en Economische Zaken. Professionele ledenorganisaties dienen steeds betere ondersteuning te bieden aan hun leden. Samen kunnen zij meer bieden. Samen Digitaal Veilig faciliteert deze samenwerking.

Informatiebeveiliging en privacy

Hacks en ransomware komen steeds vaker voor. Niet alleen bij grote bedrijven of de overheid, maar ook bij woningcorporaties. Daarom wordt informatiebeveiliging – ook cybersecurity genoemd – steeds belangrijker. Al besteed je je ICT-voorzieningen uit, je blijft als organisatie zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je data, ook volgens de AVG. Hoe houd je de regie? Aedes brengt hiervoor handreikingen en informatie uit de praktijk bij elkaar.

Meer weten over digitale veiligheid?

Meer informatie vind je op de website www.samendigitaalveilig.nl